Algemeen

Aan de linkerzijde van de editor heb je verschillende onderdelen, waaronder Algemeen. Hier doe je de instellingen die algemeen gelden voor je bericht. Een aantal opties zoals o.a. de kleuren kun je ook nog afzonderlijk per element opmaken indien gewenst. 

Klik je op deze tab, dan zie je het volgende: 

Tab_Algemeen.png

 • Breedte template: standaard staat deze op 600 pixels. Voor e-mail raden wij dit ook aan, zodat je lezer niet van links naar rechts hoeft te scrollen. Maar deze editor gaat op een later termijn ook bruikbaar zijn voor webpagina's. Daar is het gebruikelijk om een grotere breedte toe te passen.
 • Tekstkleur: geef hier de tekstkleur op van je huisstijl met een HEX-code of gebruik een color picker door op het kleurvlak te klikken.
 • Achtergrondkleur: standaard is de achtergrondkleur wit van je bericht, maar je kunt ook een kleur toepassen. 
  Achtergrondkleur.png
 • Lettertype: er is keuze tussen verschillende web safe fonts
 • Achtergrondkleur content: ook hierbij is standaard de achtergrondkleur wit. Maar je kan elke willekeurige kleur kiezen, zoals lichtblauw:
  Achtergrondkleur_content.png
 • Achtergrondafbeelding inschakelen: zet je het schuifje naar rechts dan krijg je opties voor het instellen van een achtergrondafbeelding. Lees hier meer over onder de kop: Achtergrondafbeelding instellen.
 • Uitlijning: bepaal de uitlijning van je bericht. Standaard staat deze op centraal en dat is ook het meest gebruikelijk voor mailings.
 • Content padding: dit betekent de ruimte van de content ten opzichte van de achtergrond. Stel je wijzigt de padding boven, dan verschuift de content naar beneden.

  Een voorbeeld wanneer geen content padding is toegepast: 
  Contentpadding_Algemeen_0.png
  Een voorbeeld waarbij boven content padding van 20 pixels is toegepast.
  Contentpadding_Algemeen_20.png
  Met het volgende icoon kun je padding afzonderlijk wijzigen voor boven, onder, rechts en links:
  Content_padding_aanpassen_afzonderlijk.png
 • Link kleur: een link laten opvallen doe je door deze een andere kleur te geven dan je standaard tekst.
 • Link onderstrepen: met het schuifje bepaal je of links automatisch worden onderstreept of niet.

Achtergrondafbeelding instellen

Wanneer je gebruik wilt maken van een achtergrondafbeelding dan zet je het schuifje naar rechts. Er verschijnen extra opties voor het instellen van de achtergrondafbeelding. 

Achtergrondafbeelding_opties.png

 • Achtergrondafbeelding: selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken vanuit de module Afbeeldingen of upload hier een nieuwe afbeelding.
 • Herhalen: met het schuifje bepaal je of de achtergrond afbeelding herhaalt moet worden. Wanneer een afbeelding niet breed genoeg is dan gaat deze zich herhalen op de achtergrond. Of wanneer iemand je bericht bekijkt op een groot beeldscherm waar je achtergrondafbeelding niet groot genoeg is. 

  Achtergrondafbeelding_herhalen.png

  Het is handig om een afbeelding te gebruiken die bij herhaling niet teveel opvalt, zoals een patroon. 
 • Aangepaste positie: het is mogelijk om de positie van de achtergrondafbeelding in pixels of percentage te bepalen op horizontaal of verticaal niveau.
 • Uitlijning: bepaal de uitlijning van de achtergrondafbeelding ten opzichte van je content. Wil je deze links uitgelijnd hebben of gecentreerd? Dit is ook afhankelijk van de afbeelding die je gebruikt wat de beste optie is.
 • Automatische breedte: standaard staat deze optie ingesteld, maar het is mogelijk om zelf de afbeelding te positioneren of schalen indien gewenst.
 • Automatische hoogte: standaard staat deze optie ingesteld, maar het is mogelijk om zelf de afbeelding te positioneren of schalen indien gewenst.

Desktop en Mobiel

Het is mogelijk om andere instellingen te hebben voor desktop dan voor mobiel. In het geval van de tab Algemeen geldt dat je de padding kan aanpassen. Padding betekent hier de ruimte tussen de content en de achtergrond. 

tab_Algemeen_Mobiel.png

Standaard staat deze op 0. Wanneer je met achtergrondkleuren werkt dan ziet dit er voor mobiel als volgt uit:
Padding_Algemeen.png

Maar wanneer je padding instelt, dan ziet het er als volgt uit:
Padding_Algemeen_aangepast.png