Algemeen

Aan de linkerzijde van de editor heb je verschillende onderdelen, waaronder Algemeen. Hier doe je de instellingen die algemeen gelden voor je bericht. Een aantal opties zoals o.a. de kleuren kun je ook nog afzonderlijk per element opmaken indien gewenst. 

Klik je op deze tab, dan zie je het volgende: 

Algemeen_2.png

Branding

 • Selecteer een huisstijl: bij de instellingen of binnen de editor is het mogelijk om een huisstijl vast te leggen. Je leest hier meer over in het artikel: Hoe creëer ik een huisstijl in de berichten editor?
 • Huisstijl bijwerken: heb je een huisstijl geselecteerd? Deze wordt direct toegepast op je bericht wanneer je op de button huisstijl bijwerken klikt.

Algemeen stijl

 • Pagina titel: de pagina titel is hetgeen wat getoond wordt in de tab van je browser. Voor de digitale toegankelijkheid van je webpagina is het beter om deze titel aan te passen naar een specifiekere omschrijving. Dat maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om spraak gestuurd van tab te wisselen.
 • Breedte template: standaard staat deze op 600 pixels. Voor e-mail raden wij dit ook aan, zodat je lezer niet van links naar rechts hoeft te scrollen. Maar deze editor gaat op een later termijn ook bruikbaar zijn voor webpagina's. Daar is het gebruikelijk om een grotere breedte toe te passen.
 • Lettertype: er is keuze tussen verschillende web safe fonts
 • Tekstkleur: geef hier de tekstkleur op van je huisstijl met een HEX-code of gebruik een color picker door op het kleurvlak te klikken.
 • Achtergrondkleur content: ook hierbij is standaard de achtergrondkleur wit. Maar je kan elke willekeurige kleur kiezen, zoals lichtblauw:
  Achtergrondkleur_content.png
 • Achtergrondkleur: standaard is de achtergrondkleur wit van je bericht, maar je kunt ook een kleur toepassen. 
  Achtergrondkleur.png
 • Achtergrondafbeelding inschakelen: zet je het schuifje naar rechts dan krijg je opties voor het instellen van een achtergrondafbeelding. Lees hier meer over onder de kop: Achtergrondafbeelding instellen.
 • Uitlijning: bepaal de uitlijning van je bericht. Standaard staat deze op centraal en dat is ook het meest gebruikelijk voor mailings.
 • Link kleur: een link laten opvallen doe je door deze een andere kleur te geven dan je standaard tekst.
 • Link onderstrepen: met het schuifje bepaal je of links automatisch worden onderstreept of niet.
 • Content padding: dit betekent de ruimte van de content ten opzichte van de achtergrond. Stel je wijzigt de padding boven, dan verschuift de content naar beneden.

  Een voorbeeld wanneer geen content padding is toegepast: 
  Contentpadding_Algemeen_0.png
  Een voorbeeld waarbij boven content padding van 20 pixels is toegepast.
  Contentpadding_Algemeen_20.png
  Met het volgende icoon kun je padding afzonderlijk wijzigen voor boven, onder, rechts en links:
  Content_padding_aanpassen_afzonderlijk.png

Branding

Deze instellingen zijn handig wanneer je een standaard template hebt gekozen uit de template bibliotheek of wanneer hier rekening mee is gehouden in het ontwikkelen van je template. 

Met de opties onder branding kun je namelijk o.a. eenvoudig je huisstijl kleuren en logo toepassen op je bericht en bedrijfsgegevens vullen zoals een adres en website. Op deze manier hoef je dit niet steeds opnieuw in te stellen voor elk bericht. De instellingen kunnen dus direct toegepast worden. 

Ik gebruik geen standaard template, is het dan handig om dit in te stellen?

Door het instellen van je huisstijl kleuren in de instellingen, zorg je er wel voor dat deze kleuren standaard onder de color pickers in de editor worden weergeven. Op deze manier kan je efficiënter werken, dan wanneer je de codes telkens opnieuw opzoekt en toepast. De kleuren zijn terug te vinden onder Base Colors bij de color pickers.

 • Brandmanager openen: in de instellingen van het account kun je jouw huisstijl gegevens beheren. Lees hier meer over in het artikel: Huisstijl. Vanuit het scherm Brandmanager openen is het mogelijk om de gegevens eventueel aan te vullen of te wijzigen of een volledig nieuwe huisstijl aanmaken.
 • Huisstijl: hier kun je een bestaande huisstijl selecteren.
 • Huisstijl bijwerken: heb je een aanpassing gedaan in de huisstijl, dan kan je dit toepassen op je bericht door op de button Huisstijl bijwerken te klikken. Dit werkt overigens bij standaard templates uit de template bibliotheek en wanneer je een template hebt laten ontwikkelen door Spotler.

Achtergrondafbeelding instellen

Wanneer je gebruik wilt maken van een achtergrondafbeelding dan zet je het schuifje naar rechts. Er verschijnen extra opties voor het instellen van de achtergrondafbeelding. 

Achtergrondafbeelding_opties.png

 • Achtergrondafbeelding: selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken vanuit de module Afbeeldingen of upload hier een nieuwe afbeelding.
 • Herhalen: met het schuifje bepaal je of de achtergrond afbeelding herhaalt moet worden. Wanneer een afbeelding niet breed genoeg is dan gaat deze zich herhalen op de achtergrond. Of wanneer iemand je bericht bekijkt op een groot beeldscherm waar je achtergrondafbeelding niet groot genoeg is. 

  Achtergrondafbeelding_herhalen.png

  Het is handig om een afbeelding te gebruiken die bij herhaling niet teveel opvalt, zoals een patroon. 
 • Aangepaste positie: het is mogelijk om de positie van de achtergrondafbeelding in pixels of percentage te bepalen op horizontaal of verticaal niveau.
 • Uitlijning: bepaal de uitlijning van de achtergrondafbeelding ten opzichte van je content. Wil je deze links uitgelijnd hebben of gecentreerd? Dit is ook afhankelijk van de afbeelding die je gebruikt wat de beste optie is.
 • Automatische breedte: standaard staat deze optie ingesteld, maar het is mogelijk om zelf de afbeelding te positioneren of schalen indien gewenst.
 • Automatische hoogte: standaard staat deze optie ingesteld, maar het is mogelijk om zelf de afbeelding te positioneren of schalen indien gewenst.

Desktop en Mobiel

Het is mogelijk om andere instellingen te hebben voor desktop dan voor mobiel. In het geval van de tab Algemeen geldt dat je de padding kan aanpassen. Padding betekent hier de ruimte tussen de content en de achtergrond. 

tab_Algemeen_Mobiel.png

Standaard staat deze op 0. Wanneer je met achtergrondkleuren werkt dan ziet dit er voor mobiel als volgt uit:
Padding_Algemeen.png

Maar wanneer je padding instelt, dan ziet het er als volgt uit:
Padding_Algemeen_aangepast.png